Kalfsschnitzel 'delicaat'

Bereiding.
Schnitzels goed platslaan (of de slager even vragen dit voor u te doen). Bloem, zout, peper en paprikapoeder vermengen en het vlees hierin aan alle kanten goed wentelen.


Ei loskloppen, vlees door het ei halen en meteen met de geschaafde amandelen en kokos bestrooien. Iets aandrukken zodat het tijdens het bakken goed blijft zitten.

Boter in de koekepan verwarmen, schnitzels aan beide kan­ten 6 minuten bakken en op een verwarmde schaal over­doen. In de rest van de boter de plakken ananas (eventueel gerold door de rest van de amandelen en kokos) even heet laten worden en dan de kersen toevoegen. Als de kersen heet zijn de cognac er overgieten en meteen over het vlees verdelen. Niet laten staan maar meteen serveren, anders maken het vruchtensap en de cognac de korst van het vlees week.

Tip: Vraag aan de slager of het vlees voldoende ‘afgehangen’ is, te vers vlees is nl. vaak taai. Dit zou het hele gerecht bederven.

Kalfsschnitzel 'delicaat'Ingrediënten:

  • 4 kalfsschnitzels van ongeveer 150 g per stuk,
  • 20 g bloem, 
  • zout, 
  • witte peper,
  • paprikapoeder (mild),
  • 1 ei, 
  • 2 eetl. geschaafde amandelen,
  • 2 eetl. geraspte kokos, 
  • 60 g boter, 
  • 4 plakken ananas,
  • 1/2 potje kersen (zonder pit), 
  • een klein glaasje cognac.
Andere recepten uit de categorie: Lunches