Kalfsschnitzels met citroensaus

Heerlijk en licht verteerbaar.

Bereiding.
Schnitzels aan beide kanten met zout en paprikapoeder bestrooien en goed inwrijven.


Boter in een braadpan verwarmen, vlees aan beide kanten 1-2 minuten bakken en dan het mengsel van zure room en water toevoegen. Heet laten worden, vuur laag draaien en het vlees 5 minuten laten stoven.

Vlees uit de pan nemen, op een verwarmde schaal leggen en warmhouden.

De rest van de ingerediënten voor de saus toevoegen, even goed doorverwarmen en over het vlees gieten. Meteen opdienen.

Kalfsschnitzels met citroensausIngrediënten:

  • 4 kalfsschnitzels van 150-175 gperstuk, 
  • zout, 
  • paprikapoeder (mild), 
  • 40 g boter om te bakken.
Voor de saus:
  • 1/8l water, 
  • 1/8l zure room, 
  • zout, 
  • witte peper, 
  • mespunt suiker, 
  • het sap van lh citroen,
  • 2 eetl. kappertjes.
Andere recepten uit de categorie: Lunches