Kalkoen­schnitzels cordon bleu

Een van de klassiekers van de internationale keuken, dit keer met kalkoenvlees.

Voor 4 personen.
Bereiding.

Snijd de schnitzels overlangs open zodat ze aan een lange kant vast blijven zitten.


Meng de boter, de bloem, het zout en de peper door elkaar. Verwarm de oven voor op 240 °C.

Vul de schnitzels met een plak ham, een plak kaas, wat champignons, en wat peterselie.

Stop een paar vlokjes van het boter- en bloem­mengsel in de schnitzels en druk de randen van het vlees stevig op elkaar.

Leg de gevulde kalkoenschnitzels in een beboterde ovenschaal en zet de schaal 8 minuten in de voorver­warmde oven. Keer de schnitzels op de helft van de oventijd om.

Kalkoen­schnitzels cordon bleuIngrediënten:

  • 4 kalkoenschnitzels (circa 180g per stuk)
  • 30 g boter
  • 1 eetl. bloem
  • 1/2 theel. peper
  • 1/2 theel. zout
  • 4 plakken rauwe ham
  • 4 plakken belegen Goudse kaas
  • 100g champignons, fijngehakt
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • boter om de ovenschaal te bestrijken
Andere recepten uit de categorie: Lunches