Kalkoenbout met rode wijn

Serveer bij dit overheerlijke Bourgondische gerecht gestoofde spinazie met rijst of gekookte aardappelen.

Voor 4 personen.
Bereiding.

Braad de kalkoenbout aan in de boter.

Strooi de bloem over het aangebraden vlees.


Blus af met de rode wijn.

Voeg het verkruimelde halve bouillontablet, de uit­jes, de champignons, de peterselie, het zout en de peper toe en schep goed om.

Zet het deksel op de pan en laat de bout 40 minuten op laag vuur stoven.

Kalkoenbout met rode wijnIngrediënten:

  • 1 opgebonden kalkoenbout (circa 800g)
  • 50 g boter
  • 1 eetl. bloem
  • 2dl stevige rode wijn
  • 1/2 kippebouillontablet
  • 100g zilveruitjes
  • 100g champignons, kleingehakt
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel. peper
Andere recepten uit de categorie: Lunches