Kalkoenbout seychellen

Geef bij dit gerecht, dat is geïnspireerd op de keuken van de Seychellen, met aanhangend water geslonken spinazie.

Voor 4 personen.
Bereiding.

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Braad de bout 5 minuten op hoog vuur aan in de boter en maak inkepingen in het vlees als beschreven oppag. 155.


Maak de saus door het tomatensap, het limoensap, de ui, de knoflook, de peterselie, de tijm, de sojasaus, de suiker, de kerrie, de peper en het zout in een kom door elkaar te roeren.

Leg de kalkoenbout in een passende braadslee.

Schep er de saus over en zet de bout 35 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip het vlees elke 5 mi­nuten met de saus.

Maak de saus van de Seychellen.

Kalkoenbout seychellenIngrediënten:

  • 1 mooie kalkoenbout van circa 800g
  • 50g boter
  • 4 eetl. tomatensap
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 eetl. gesnipperde ui
  • 1 eetl. gesnipperde knoflook
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 theel. fijngehakte tijm
  • 3 eetl. sojasaus
  • 5 eetl. poedersuiker
  • 1 eetl. kerrie
  • 1 theel. geplette zwarte peper
  • 1/2 theel. zout
  • 600g gesmoorde spinazie