Karamelsaus

Het maken van een goede karamelsaus is niet moeilijk, maar luistert vrij nauw.

Voor 4 tot 8 personen.
Bereiding.

Een kleine truc voor het schoonmaken van de pan. Vul de pan waarin de karamelsaus is gemaakt met water en breng aan de kook. Laat minstens 15 mi­nuten koken. De karamel lost op en de wanden van de pan zijn makkelijk af te wassen.


Roer de suiker, het water en het citroensap in een pan met een dikke bodem door elkaar.

Zet de pan met de suikeroplossing op hefvuur en breng aan de kook.

Roer er, als de karamel goudgeel van kleur is, de hete melk door en klop stevig met behulp van een garde.

Giet de karamelsaus door een fijne zeef en gebruik de saus voor de garnering van allerlei verschillende desserts.

KaramelsausIngrediënten:

  • 125 g poedersuiker
  • 0,5 dl water
  • 1 eetl. citroensap
  • 1/4l hete melk
Andere recepten uit de categorie: Desserts