Kaukasische lamsspitjes

Veel peper hoort erop!

Bereiding.
Het vlees in stukjes van 2 x 2 cm snijden. Voor de marinade citroensap vermengen met geraspte ui, uitgeperste knof­look, zout en veel versgemalen zwarte peper. De stukjes vlees in de marinade wentelen en afgedekt minstens 2 uur in de koelkast laten intrekken.


Uien of sjalotjes pellen. In vieren snijden en afwisselend met het vlees aan pennen of houten satehpennen steken.

Grill voorverwarmen of de oven op de hoogste stand inscha­kelen. Een stuk aluminiumfolie op het rooster leggen en hierop de pennen leggen. Met olie bestrijken tot het vlees aan alle kanten bruin is. De totale grill- en baktijd zal ongeveer 15 minuten zijn.

Tomaten pellen, bieslook wassen en hakken. Spitjes op een verwarmde schaal leggen en met tomaten en bieslook gegar­neerd opdienen.
Geef er stokbrood, boteren een goede landwijn bij. Wanneer het vlees voor de avondmaaltijd geserveerd wordt is rijst met een pittige tomatensaus erg geschikt.

Kaukasische lamsspitjesIngrediënten:

  • 750 g lamsvlees (fricandeau).
Voor de marinade: 
  • het sap van 1 citroen, 
  • 2 eetlepels olie, 
  • 1 ui,
  • 1 knoflookteen, 
  • zout, 
  • versgemalen zwarte peper.
Om aan te rijgen:
  • 8 kleine uitjes of sjalotten, 
  • 2 eetlepels olie.
Voor de garnering:
  • 8 tomaten, 
  • 1 bos bieslook.
Andere recepten uit de categorie: Lunches