Kervelsoep

Voor 6 personen.
Bereiding.

Prei schoonmaken, eenmaal in de lengte doorsnijden, was­sen en in stukjes snijden. Aardappelen schillen, wassen, drogen en in kleine blokjes snijden.


Boter in een grote braadpan heet laten worden, aardappel­blokjes en prei toevoegen en onder voortdurend omschep­pen ongeveer 10 minuten bakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen, pan afdekken en 40-45 minuten op laag vuur laten pruttelen. De soep in een mixer pureren of door een fijne zeef wrijven, weer in de pan doen.

Kervel onder de koude kraan goed afspoelen, droogdeppen en niet te fijn hakken.

Soep vermengen met slagroom en op smaak maken met zout en veel versgemalen peper, door en door warm laten wor­den, maar niet meer laten koken.

In borden of kommen scheppen, rijkelijk met kervel be­strooien en meteen serveren.

Tip: In plaats van slagroom kan ook yoghurt door de soep worden geroerd, dit maakt de soep iets frisser van smaak en wat minder vet.

KervelsoepIngrediënten:

  • 300 g prei, 
  • 300 g aardappelen, 
  • 50 g boter,
  • 1l vlees- of kippebouillon, 
  • 2 bossen verse kervel,
  • 1/8l slagroom, 
  • zout, 
  • versgemalen witte peper.
Andere recepten uit de categorie: Soepen