Kip met kerrie

Een eigen variatie op een klassiek Indiaas gerecht. Geef er gekookte rijst bij.

Bereiding.

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Week de rozijnen in de rum.


Rasp de appel en de ui.

Wrijf de stukken kip stevig in met 2 eetlepels van de kerrie.

Roer de appel, de ui, de kokos, de rozijnen met de rum, de kokosmelk, de slagroom, het zout en de resterende kerrie in een kom door elkaar. Blijf roeren tot het een glad mengsel is.

Leg de stukken kip naast elkaar in een ovenschaal. Schep er de saus over.

Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de afgedekte schaal circa 1 uur in de voorver­warmde oven.

Keer de stukken kip halverwege de oventijd om en roer de saus goed door. Dek de schaal opnieuw af.

Haal de laatste 10 minuten het deksel of het folie van de schaal. Schep de saus voor het serveren over de stukken kip.

Kip met kerrieIngrediënten:

  • 80g rozijnen
  • 5 eetl. bruine rum
  • 250g appel
  • 150g ui
  • 16 kippevleugels of kippepoten
  • 3 eetl. kerrie
  • 125g geraspte kokos
  • 1/8l kokosmelk
  • 1/4l slagroom
  • 1/2 theel.zout
Andere recepten uit de categorie: Lunches