Kippen leverpaté

Voor 4 personen.

Bereiding.

Fruit de ui en het knoflook 3 minuten in de margarine, tot de ui glazig
is.

Voeg de kippenlevers, de cayennepeper, het zout, de nootmuskaat, het laurierblad en de tijm toe en bak dit mee totdat de kippenlevers verkleuren (circa 3 minuten).
Laat het mengsel afkoelen en pureer het in de keukenmachine of druk het door een fijne zeef. Voeg geleidelijk de rest van de margarine toe en als laatste de cognac. Als u de paté niet direct serveert, dek hem dan af met een laag geklaarde boter.


Kippen leverpatéIngrediënten:

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 125 g plantaardige margarine, gesmolten
  • 250 g kippenlevers
  • snufje cayennepeper
  • zout
  • snufje gemalen nootmuskaat 1 laurierblad snufje tijm
  • 1 el cognac

Andere recepten uit de categorie: Lunches