Kipsalade 'Queen Victoria'

Bereiding.
De kip van vel en beentjes ontdoen en het vlees in stukjes snijden. Voor de marinade olie, azijn, peper, zout en paprika­poeder in een schaal vermengen en hierin de stukjes kip 15 minuten laten trekken. Schep af en toe even om.


In de tussentijd de uien pellen en in ringen snijden. Tomaten pellen, in vieren snijden, zaad verwijderen en het vrucht­vlees in stukjes snijden. Maïs en aspergepunten laten uitlek­ken.

Alle groente bij de kip voegen, omscheppen, de schaal afdekken en weer 15 minuten laten intrekken.

In eenpersoons glazen schaaltjes of glazen serveren.

Kipsalade 'Queen Victoria'Ingrediënten:

  • 1 gebakken of gegrillde kip (ongeveer 1200g).
Voor de marinade:
  • 5 eetl. olie,
  • 4 eetl. azijn,
  • zout,
  • witte peper,
  • paprikapoeder (mild),
  • 2 uien,
  • 6 tomaten,
  • 1 blikje aspergepunten,
  • 1 klein blikje maïskorrels.
Andere recepten uit de categorie: Salade