Kleine kalfsrollades

Bereiding.
In Duitsland zijn de kleine 1-persoonsrollades eigenlijk veel bekender dan bij ons. Ze worden met allerlei vullingen gemaakt, zoals bijvoorbeeld met gehakte niertjes en cham- pignons of met roereieren met ham en tuinkruiden, of zoals in dit recept met ui, paprika en ham. Natuurlijk kan met de vulling naar hartelust gevarieerd worden; zelfs vruchten smaken bij kalfsvlees uitstekend.


Klop de schnitzels met een vleeshamer zo groot en zo plat mogelijk, maar zorg er wel voor dat ze heel blijven (de slager wil dit werkje ook wel voor u doen).

Ui en prei schoonmaken. Ui hakken en prei in dunne ringen snijden. Paprika van zaad en zaadlijsten ontdoen en het vruchtvlees in flinterdunne reepjes of stukjes snijden. Ham in blokjes verdelen. Boter in een pan verwarmen, alle ingre- diénten toevoegen en op laag vuur 10 minuten laten stoven. Zout, gehakte peterselie en tomatenpuree toevoegen en nog 2-3 minuten laten stoven. Van het vuur nemen en iets laten afkoelen.

Schnitzels met zout en paprika inwrijven. Op eike schnitzel een plakje spek leggen, de vulling over het spek verdelen enoprollen. Dan om de buitenkant ook een plakje spek rollen en met een prikkertje vastzetten. Door de bloem wentelen. Boter in een braadpan verhitten, vlees rondom, op hoog vuur in 5-6 minuten bruin bakken, hete bouillon bijgieten, pan afdekken en op matig vuur 10 minuten laten stoven. Vlees uit de pan nemen en op een voorverwarmde schaal overdoen, room door de jus roeren, nog even controleren of zout en peper moet worden toegevoegd en dan over het vlees gieten.

Meteen serveren.

Geef er gekookte aardappelen en snijboontjes bij.

Tip: De saus kan ook gemaakt worden met creme fraiche of zure room; voeg dan voor een extra accent een beetje cognac of sherry toe.

Kleine kalfsrolladesIngrediënten:

Voor de vulling:
  • 1 ui, 
  • 1 prei, 
  • 1 groene paprika, 
  • 100 g gekookte ham,
  • 40 g boter, 
  • zout, 
  • enkele takjes peterselie,
  • 2 eetl. tomatenpuree. 
Voor het vlees:
  • 4 kalfsschnitzels van ongeveer 150 g perstuk, 
  • zout, 
  • paprikapoeder (mild), 
  • 8 plakjes ontbijtspek,
  • 2 eetl. bloem, 
  • 40 g boter, 
  • 1/8l vleesbouillon zonder vet,
  • 3 eetl. slagroom of creme fraiche.
Andere recepten uit de categorie: Lunches