Knoflookbiefstuk met yoghurtsaus

Bereiding.
Pel de knoflooktenen en knijp ze boven een platte schaal uit. Strooi er zout over en vermeng het met olie, rozemarijn, peper en citroensap. Leg de stukken vlees erin, dek de schaal af en laat het 3-4 uur in de koelkast marineren. Keer het vlees regelmatig.


Verhit in een braadpan nog 2 eetlepels olie. Dep het vlees droog en schroei het aan beide kanten dicht. Leg het op een voorverwarmde schaal en giet de rest van de marinade en de yoghurt in de pan.

Voeg de zeer fijn gehakte peterselie toe en laat het even heet worden.

Schil de sinaasappel dik zodat er geen wit vel meer aanzit. Snij er plakken van, verwijder de pitten en rangschik de plakken rondom het vlees. Giet er de saus over en dien meteen op.

Geef er komkommersalade en knapperig vers stokbrood en boter bij.

Knoflookbiefstuk met yoghurtsausIngrediënten:

  • 4 biefstukken van ongeveer 150 g, 
  • 4 knoflooktenen, 
  • zout, 
  • 4 eetl. olie, 
  • mespunt gedroogde rozemarijn, 
  • versgemalen witte peper, 
  • 1 eetl. citroensap,
  • 2 flinke eetl. yoghurt, 
  • 1 bos peterselie,
  • 1 grote sinaasappel.
Andere recepten uit de categorie: Lunches