Komkommersalade met pinda’s en Spaanse pepers

Voor 4-6 personen.
Voorbereidingstijd: 25 minuten en 45 minuten marineren.
Kooktijd: geen.

Bereiding.

Schil de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de za­den met een theelepel. Snijd ze in dun­ne plakjes.


Meng azijn en suiker tot de suiker opgelost is. Doe het mengsel in een grote kom met de komkommer, chili­saus, ui en koriander en meng goed. Laat het mengsel 45 min. marineren.

Voeg vlak voor het serveren de pin­da’s, pepers en saus toe.

Komkommersalade met pinda’s en Spaanse pepersIngrediënten:

  • 3 middelgrote komkommers
  • 2 el lichte azijn
  • 2 tl witte suiker
  • 1-2 el chilisaus
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 kop verse korianderblaadjes
  • 1 kop geroosterde pinda’s, fijngehakt
  • 2 el gebakken knoflook (kant-en-klaar verkrijgbaar)
  • 1/2 tl fijngehakte Spaanse pepers
  • 1 el vissaus
Andere recepten uit de categorie: Salade