Komkommersalade met radijs

Voor 6-8 personen.

Bereiding.

Blancheer de spinazie 30 seconden in kokend water. Laat goed uitlekken en spoel af onder de koude kraan. Druk er het overtollige vocht uit, dep de spi­nazie verder droog met keukenpapier en hak het blad grof.


Roer de zure room, het citroensap en de mosterd in een kom door elkaar. Breng de dressing op smaak met wat zout en peper en zet 30 minuten in de koelkast.

Schep de 2 eetlepels zout door de komkommer en laat 15 minuten staan om het vocht er uit te trekken.

Spoel de plakjes komkommer af onder de koude kraan, dep ze droog en schep ze door de dressing van zure room. Gameer de salade met de spinazie, de radijs en de sjalot en serveer meteen of zet tot gebruik in de koelkast.

Komkommersalade met radijsIngrediënten:

  • 100g spinazieblad, in reepjes gesneden
  • 300g zure room
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. mosterd
  • zout en peper
  • 1 komkommer, in plakjes van 2 mm dik gesneden
  • 2 eetl. zout
  • 8 radijsjes, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
Andere recepten uit de categorie: Salade