Koude aardbeiensoep

Bereiding.

Als Nederlanders moeten wij er misschien nog een beetje aan wennen, maar in Duitsland en Oostenrijk is het heel gewoon als men ‘s zomers een koude vruchtensoep krijgt voorgeschoteld. Heerlijk verfrissend, gezond en vooral kin­deren zijn er dol op.

Aardbeien wassen, van kroontjes ontdoen en pureren. Hier­voor kan gebruikgemaakt worden van een mixer; gewoon door een zeef wrijven gaat ook.

Aardbeienmoes vermengen met suiker en citroensap, in de koelkast plaatsen en door en door koud laten worden.

Vlak voor het opdienen met de melk vermengen, in borden scheppen en in elk bord enkele schuimpjes of bitterkoekjes leggen.

Tip: Zou u de soep als dessert willen gebruiken, vervang dan de helft van de melk door luchtig geklopte slagroom.

Koude aardbeiensoepIngrediënten:

  • 350 g verse aardbeien, 
  • 100 g suiker, 
  • het sap van 1/2 citroen, 
  • 1/2l koude melk,
  • 1 zakje kleine witte schuimpjes of kleine bitterkoekjes.
Andere recepten uit de categorie: Soepen