Koude bietensoep uit polen

Poolse koude soep, volgens kenners de beste!

Bereiding.
Kenners beweren dat er geen betere koude soep bestaat dan deze Poolse bietensoep. Misschien bent u het, na het proe­ven ervan, het volmondig met hen eens.


Bieten- en augurkennat aan de kook brengen, griesmeel er instrooien en onder voortdurend roeren ongeveer 10 minu­ten op laag vuur laten koken. Pan van het vuur nemen. Enkele lepels van de soep vermengen met de eierdooier en de zure room en het mengsel weer in de soep terugdoen. Goed kloppen en met zout en peper op smaak maken. Laten afkoelen en dan in de koelkast door en door koud laten worden.

Voor het opdienen met plakken hardgekookte ei garneren.

Koude bietensoep uit polenIngrediënten:

  • 1/2l sap van ingelegde bietjes (pot), 
  • 1/8l augurkennat,
  • 20 g griesmeel, 
  • 1 eierdooier, 
  • 1/8l zure room, 
  • zout, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • 2 hardgekookte eieren.
Andere recepten uit de categorie: Soepen