Koude vruchtensoep uit zweden

Bereiding.
Abrikozen en pruimen wassen en 1 nacht in het water laten weken. De volgende dag met kaneel, suiker en plakken citroen aan de kook brengen.

Maizena met een klein beetje water aanmaken en hiermee het nat van de vruchten binden.

Appel schillen, klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in plakjes snijden. Krenten en rozijnen wassen en alles bij de soep doen. Opnieuw aan de kook brengen en 5-10 minuten op laag vuur laten pruttelen.

Pan van het vuur nemen, kaneel verwijderen en de soep op smaak brengen met wat citroensap. Laten afkoelen en in de koelkast door en door koud laten worden.

Een heerlijke verfrissende soep voor warme dagen, maar ook geschikt als nagerecht, opgediend in kleine glazen, gegar­neerd met gepocheerde toefjes eischuim.

Koude vruchtensoep uit zwedenIngrediënten:

  • 100 g gedroogde abrikozen,
  • 100 g gedroogde pruimen (zonder pit), 
  • 1l water,
  • 1 stukje pijpkaneel, 
  • 2 plakken citroen, 
  • 100 g suiker,
  • 4 theel. maizena, 
  • 2 flinke eetl. rozijnen zonder pit,
  • 1 flinke eetl. krenten, 
  • 1 appel, 
  • het sap van 1 citroen.
Andere recepten uit de categorie: Soepen