Krab­scharen

1 portie.
Bereiding.

Doe de krabscharen in een plastic zak.

Breek het pantser van de scharen met een vlees- klopper. De zak voorkomt dat de splinters van het pantser weg springen.


Leg de gebroken krabscharen in een ovenschaal.

Smelt de boter en roer er de sjalot, de peterselie, het citroensap, het zout en de peper door.

Verdeel de gekruide boter over de krabscharen.

Laat 15 minuten intrekken. Verwarm intussen de oven voor op 240 °C.

Schuif de schaal met de krabscharen 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Bedruip de krabscharen tijdens de oventijd regel­matig met het botermengsel, met name op de plaat­sen waar het pantser is gebroken, zodat de gekruide boter het krabvlees extra smaak kan geven.

Gameer met een paar schijfjes citroen en serveer meteen.

Eet de krabscharen met de vingers.

Tip: dit gerecht kan ook in de magnetron worden bereid. Reken dan 5 minuten op de hoogste stand en laat 4 minuten nagaren.

Krab­scharenIngrediënten:

  • 2 mooie krabscharen
  • 15g boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 theel. citroensap
  • 2 mespuntjes zout
  • 2 mespuntjes peper
Andere recepten uit de categorie: Lunches