Kreeftcocktail

Niet alleen voor fijnproevers is kreeft een tractatie en zeker als het op deze wijze geserveerd wordt!

Bereiding.
Kreeft uit blik laten uitlekken en de mooiste stukken apar- thouden. Kraakbeentjes verwijderen. In een schaal doen en met citroensap besprenkelen.

Doperwten alleen even met heet water afspoelen.

Sla wassen en droogdeppen.

Alle ingrediënten voor de marinade vermengen en pittig maken met peper en paprikapoeder.

Leg onderin 4 decoratieve glazen enkele stukjes sla, verdeel hierover het kreeftevlees. Schep de doperwten door de saus, verdeel het over de 4 glazen en leg de mooie stukken kreeft bovenop. Garneer met een takje dragon of kervel.

Meteen serveren. Geef er nog warm geroosterd brood en boter bij, vergezeld van een koel glas witte wijn of champag­ne.

KreeftcocktailIngrediënten:

  • 1 blik kreeft van ongeveer 280 g,
  • 2 eetl. citroensap,
  • 100 g diepvries doperwten (extra fijn),
  • enkele slablaadjes.
Voor de saus:
  • 4 eetl. mayonaise,
  • 4 eetl. lichtgeklopte room,
  • 1 eetl. cognac,
  • 1 eetl. tomatenketchup,
  • zout,
  • witte peper,
  • paprikapoeder (mild).
Garnering:
  • enkele takjes dragon of kervel.
Andere recepten uit de categorie: Desserts