Kreeftestaarten in sherrysaus

Een delicatesse, verse kreeftestaarten met sherrysaus.

Bereiding.
Water met witte wijn en zout aan de kook brengen. Citroen­sap, schil en dille toevoegen en de kreeftestaarten er voor­zichtig inleggen. Op laag vuur gedurende 15 minuten laten trekken, pan van het vuur nemen en de staarten in het nat laten afkoelen.


Staarten uit het nat nemen, met een scherp en stevig mes aan de onderkant opensnijden en het vlees er uitnemen. Darm verwijderen en dan in plakken van 1-1 1/2 cm dikte snijden. Even afgedekt wegzetten tot aan gebruik.

Voor de saus de slagroom in een kom stijfkloppen, mayonaise en de rest van de ingrediënten toevoegen en luchtig doorspatelen. Sla en dille afspoelen en droogdeppen.
In 4 glazen een blad sla leggen, hierover de kreeft verdelen en begieten met 1-2 eetlepels saus. De rest in een apart schaaltje serveren. Garneren met een toefje dille en een plakje citroen.

Geef er driehoekjes geroosterd brood en boter bij.

Kreeftestaarten in sherrysausIngrediënten:

  • 1 1/2I water, 
  • 1/8l witte wijn, zout,
  • 1/2 bosje verse of 1 theel. gedroogde dille, 
  • het sap van een halve citroen, 
  • de schil van een halve citroen,
  • 4 kreeftestaarten van ongeveer 150 - 200 g per stuk (diepvries).
Voor de saus:
  • 1/8 l slagroom, 
  • 100 g mayonaise, 
  • 1 glas droge sherry,
  • 2 theel. Worcestersaus, 
  • 1 theel. citroensap, 
  • zout, 
  • witte peper, 
  • mespunt suiker.
Voor de garnering:
  • 4 mooie blaadjes sla, 
  • 4 toefjes dille,
  • 4 dunne plakjes citroen.
Andere recepten uit de categorie: Desserts