Kreeftsalade met dilleroom

Bereiding.
Kreeft laten uitlekken en de mooiste stukken even apart houden. Van de rest kleinere stukjes maken en de kraak­beentjes verwijderen.

Sla wassen en laten uitlekken.


Ananas en champignons laten uitlekken. Ananas in stukjes snijden en met de champignons door de kreeft mengen. Room luchtig maar niet stijf kloppen, mayonaise even mee­kloppen en op smaak maken met zout, peper en een heel klein beetje suiker.

Dille hakken, maar enkele mooie toefjes apart houden voor de garnering. Gehakte dille door de room scheppen.

Sla in mooie glazen leggen, daarop het kreeftmengsel schep­pen en begieten met de saus.

Garneren met de achtergehou- den stukken kreeft en een takje dille.

Meteen opdienen.

Geef er een goed glas witte wijn en toast met boter bij.

Kreeftsalade met dilleroomIngrediënten:

  • 2 blikken kreeft (totaal 350 g),
  • 1 bos verse dille,
  • enkele mooie blaadjes sla,
  • 2 plakken ananas (blik),
  • 100 g champignons (blik),
  • 1/4l slagroom,
  • 1 flinke eetl. mayonaise,
  • zout,
  • witte peper,
  • mespunt suiker.
Andere recepten uit de categorie: Salade