Kwark-dip

Bereiding.
Vooral als het voorgerecht niet aan de eetkamertafel, maar bijv. bij een glaasje vooraf geserveerd wordt, moet u deze gezellige kwark-dip eens proberen. U zet alles klaar op een grote schaal en geeft iedere gast een klein schaaltje en een vorkje. Ieder neemt naar believen en mengt zelf de ingre­diënten die hij of zij het lekkerste vindt.


De dip is nog uit te breiden met bijv. radijs, stengels bleeksel­derij, stukjes gesneden wortel en zelfs appel en verse ananas smaken uitstekend bij pittige kwark.

Alle ingrediënten worden schoongemaakt en in éénhaps- stukjes gesneden, behalve ui en bieslook die worden gehakt. Leg ook de kruiden apart op de schaal, of in heel kleine bakjes, want niet iedereen vindt hetzelfde lekker.

Serveer er vers stokbrood of knackebred bij. Boter is niet nodig.

Kwark-dipIngrediënten:

  • 500 g vette kwark, 
  • 5 eetl. melk of slagroom, 
  • zout, 
  • versgemalen peper, 
  • 1 theel. mosterd,
  • 1 potje kappertjes, 
  • 2 grote vleestomaten,
  • 1 bos verse bieslook, 
  • 1 grote ui,
  • 100 g verse kleine garnalen, 
  • paprikapoeder, 
  • karwijzaad (kummel).
Andere recepten uit de categorie: Lunches