Lams- spiesjes

Lamsvlees is is een van de meest geschikte vleessoorten om er spiesjes van te maken, zeker als het om het vlees van de schouder of de bout gaat.

Bereiding.

Snijd het vlees in blokjes van 3 x 3 cm.


Marineer de blokjes vlees 2 uur in een mengsel van olijfolie, citroensap, zout, peper, gesnipperde knoflook en fijngehakte tijm.

Rijg blokjes gemarineerd lamsvlees aan houten of metalen spiezen.

Wissel de blokjes vlees naar eigen smaak en inzicht af met stukjes paprika, plakjes ui en stukjes ge­droogde schapeworst. Gebruik geen tomaat omdat die te veel vocht bevat en het vlees te nat maakt, waardoor het niet goed kan roosteren.

Rooster de spiesjes 6 minuten op de barbecue of onder de voorverwarmde ovengrill. Draai ze elke minuut een kwart slag om en bedruip ze dan met de marinade.

Lams- spiesjesStrooi er vlak voor het serveren wat zout over en bedruppel ze met wat citroensap. Geef er een salade of gekookte rijst bij (er zijn allerlei rijstvariaties te koop: Indiase rijst, Spaanse rijst, Italiaanse rijst, Creoolse rijst en nog veel meer soorten).

Door de ingrediënten voor de marinade te variëren en door andere kruiden en groenten aan de spiesjes te rijgen, kunnen er heel verschillende spiesjes worden gemaakt.

Er is niets op tegen om bij voorbeeld stukjes lever of nier van het lam aan de spiesjes te rijgen.

Tip: Rijg geen verschillende soorten vlees aan één spiesje, omdat de gaartijden over het algemeen ver­schillend zijn en het zo kan gebeuren dat als het ene stukje gaar is, het andere al is verbrand en het derde nog half rauw is. Geef voor een barbecuefeestje behalve spiesjes met lamsvlees ook spiesjes met varkensvlees en met rundvlees.

Andere recepten uit de categorie: Lunches