Lamshersenen met sauce gribiche

Een geraffineerd en niet duur voorgerecht.

Voor 2 personen.
Bereiding.

Zet de hersenen 1 uur in koud water.


Verwijder de eventuele ongerechtigheden en alle bloederige deeltjes. Laat de hersenen goed uitlekken.

Verhit de boter in een koekepan.

Bak de hersenen in circa 10 minuten rondom bruin in de hete boter.

Maak intussen de Sauce gribiche. Roer het fijnge­ hakte ei en de mosterd door elkaar.

Voeg wat zout en peper toe en roer er eerst de olie en daarna de azijn door.

Roer er eerst de kappertjes en de fijngehakte augurkjes door en daarna de dragon en de peterselie.

Schep de koude saus over de warme hersenen en serveer meteen.

Lamshersenen met sauce gribicheIngrediënten:

  • 4 lamshersenen
  • 20g boter
Voor de saus:
  • 1 hardgekookt ei, fijngehakt
  • 1 theel. mosterd
  • 2 mespuntjes zout
  • 1 mespuntje peper
  • 3 eetl. olie
  • 3 eetl. sherry-azijn
  • 1 theel. kappertjes
  • 2 augurkjes
  • 1 theel. fijngehakte dragon
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
Andere recepten uit de categorie: Lunches