Lamskoteletten met kruidenboter

Bereiding.
Was de kruiden en dep ze droog. Hak ze zo fijn mogelijk en vermeng ze met alle ingrediënten voor de kruidenboter. Vorm er met natte handen een rolletje van, leg het in folie gepakt in de koelkast en laat het opstijven.


Wrijf de koteletten met zout en peper in en maak met een scherp mes enkele kerven in de buitenrand van het vlees om krullen tijdens het bakken te voorkomen.

Verhit de boter in een braadpan, doe het vlees erin en bak aan beide kanten 5-6 minuten.

Het vlees kan ook gegrilld worden, wrijf het dan alleen in met peper, besprenkel het met gesmolten boter en rooster het onder de grill aan beide kanten tot het gaar is.

Schaal beleggen en op elk stuk vlees een plak citroen. Kruidenboter in 4 gelijke plakken snijden, op de citroen leggen en meteen opdienen.

Smaakt erg lekker met ijsbergsla en gebakken aardappelen of pommes frites.

Lamskoteletten met kruidenboterIngrediënten:

Voor de kruidenboter:
  • 3 takjes peterselie, 
  • 3 takjes verse kervel,
  • 3 takjes verse dragon, 
  • 50 g boter, zout,
  • 2 theel. citroensap, 
  • enkele druppels Worcestersaus, 
  • mespunt mosterd, 
  • mespunt ansjovisboter, 
  • versgemalen witte peper,
  • 4 koteletten van ongeveer 150-175 g per stuk,
  • 20 g boter, 
  • zout, 
  • versgemalen witte peper, 
  • enkele blaadjes sla, 
  • 4 plakken citroen.
Andere recepten uit de categorie: Lunches