Lamskoteletten op engelse wijze

Een heerlijke combinatie met pommes-frites.

Bereiding.
Koteletten bij het been een klein stukje lossnijden maar beslist niet van het been afhalen. De buitenste rand op regelmatige afstand insnijden om krullen tijdens het bakken tegen te gaan. Met de handpalmen het vlees zoveel mogelijk platdrukken.


Zout, mosterd, ei, paprikapoeder en heet water in een schaaltje tot een saus roeren en hiermee de koteletten aan beide kanten goed inwrijven. Even laten intrekken, de rest erover verdelen en meteen door paneermeel wentelen. Goed aandrukken.

Olie in een braadpan goed heet laten worden, vlees in de pan doen en aan beide kanten, op laag vuur, 3 minuten bakken zodat het paneermeel niet te bruin wordt.

Tomaten met heet water begieten, pellen, harde kern verwij­deren en de laatste 2-3 minuten in het vet meebakken. Vlees op een verwarmde schaal schikken en de tomaten er opleggen.

Hierbij smaken het beste pommes frites en een gemengde salade.

Tip: Houdt u niet zo erg van mosterd, vervang deze dan door zeer fijn gehakte gember en 1 theelepel gemberpoeder. Het vlees krijgt daardoor een heerlijk aroma.

Lamskoteletten op engelse wijzeIngrediënten:

  • 4 lamskoteletten van ongeveer 150 g per stuk, 
  • zout,
  • 2 theel. scherpe mosterd, 
  • 1 ei,
  • 1 theel. paprikapoeder (mild), 
  • 2 eetl. heet water,
  • 150 g paneermeel, 
  • 6 eetl. olie,
  • 4 kleine stevige tomaten.
Andere recepten uit de categorie: Lunches