Lamskoteletten op franse wijze

Bereiding.
Snij het vlees gedeeltelijk van het been los en maak op regelmatige afstand sneetjes in de buitenrand van de kotelet­ten. Met zout en selderijzout inwrijven.


Olie in een braadpan heet laten worden, koteletten aan beide kanten 2 minuten bakken, boter erbij voegen en het citroen­sap over het vlees druppelen.

Bieslook wassen, droogdeppen en hakken. Over het vlees strooien en meteen de hittebron zover mogelijk terugscha­kelen. Nog 4-5 minuten laten pruttelen en dan het vlees op een verwarmde schaal overdoen.

Het braadvet met jus, cognac en peper vermengen en even proeven of extra zout moet worden toegevoegd. Goed heet laten worden, over het vlees gieten en meteen serveren. Deze koteletten worden in Frankrijk met bloemkool en pommes frites gegeten.

Lamskoteletten op franse wijzeIngrediënten:

  • 4 lamskoteletten van ongeveer 150 g, 
  • zout, 
  • selderijzout,
  • 3 eetl. olie, 
  • 50 g boter, 
  • het sap van 1/2 citroen,
  • 1 bos bieslook.
Voor de saus:
  • 1/2 kopje vleesjus zonder vet, 
  • 1 borrelglas cognac, 
  • zout, 
  • peper.
Andere recepten uit de categorie: Lunches