Lamsvlees in uiensaus

Bereiding.
Soepgroenten wassen en in stukjes verdelen. Ui pellen en de kruidnagelen er insteken. Water in een grote pan aan de kook brengen en zout, vlees, groenten en kruiden toevoe­gen. Op laag vuur opnieuw aan de kook laten komen en dan 90 minuten laten trekken.


Vlees uit de bouillon nemen, in stukken snijden en warm- houden.

Bouillon zeven.

Uien pellen en fijnhakken. Boter in een braadpan laten smelten, uien toevoegen en goudgeel bakken. Bloem er overstrooien, goed roeren tot de bloem door de boter is opgenomen en iets gaat kleuren en dan geleidelijk de bouil­lon toevoegen. Blijven roeren om te voorkomen dat er klonten ontstaan. Op laag vuur 8 minuten laten pruttelen, vlees in de saus doen, goed heet laten worden en op smaak maken met zout en peper.

Tip: Als aan de saus nog een glas cognac wordt toegevoegd en op het laatste moment 1/8l zure room door het vleesgerecht wordt geroerd (de pan niet meer op het gas zetten) dan wordt de smaak nog fijner.

Lamsvlees in uiensausIngrediënten:

  • 500 g lamsvlees (schouder), 
  • een flinke hand soepgroenten, 
  • 1 ui, 
  • 2 kruidnagelen,
  • 1 laurierblad, 
  • 3/4l water, 
  • zout.
Voor de saus:
  • 300 g uien, 
  • 40 g boter, 
  • 30 g bloem, 
  • 1/2l van de hete lamsbouillon (gezeefd),
  • 1 theel. karwijzaad (kummel), 
  • peper, 
  • zout naar smaak.
Andere recepten uit de categorie: Lunches