Lamsvlees uit avignon

Bereiding.
Voor de marinade de rode wijn met de olie vermengen. Uien pellen en grof snijden. Wortel schoonmaken en in stukjes verdelen. Samen met de schoongemaakte kruiden bij de marinade voegen. Vlees in stukjes snijden, goed door de marinade wentelen en afgedekt 1 nacht in de koelkast laten marineren.


Een vuurvaste schotel met boter invetten. Het spek in kleine blokjes snijden, door de paprikapoeder wentelen en samen met het vlees en de gedroogde kruiden in de schaal schikken.

Bovenop komt de hele gewassen en drooggedepte bos peter­selie en het stuk sinaasappelschil.

Overgebleven marinade zeven en bij het vlees doen. Schaal afdekken met een passend deksel of een stuk ingevet alumi­niumfolie. Oven voorverwarmen op 220°C, schaal in het midden schuiven en gedurende 80-90 minuten bakken. Aluminiumfolie verwijderen, controleren of het vlees gaar is en anders nog even in de oven terugzetten.

Voor het opdienen de peterselie en de sinaasappelschil verwijderen.

Dit vlees smaakt uitstekend bij dunne groene boontjes en gekookte aardappelen. Geef er een goed glas rode wijn bij.

Tip: Zoals u ziet is bij de bereiding van dit gerecht geen zout gebruikt. Controleer even de smaak voor het wordt opgediend. Als het spek aan de flauwe kant geweest is, is het heel goed mogelijk dat wel zout moet worden toegevoegd.

Lamsvlees uit avignonIngrediënten:

  • 750 g lamsvlees (fricandeau of schouder).
Voor de marinade:
  • 2 glazen rode wijn, 
  • 2 eetl. olie, 
  • 2 grote uien, 
  • 1 wortel,
  • 4 takjes peterselie, 
  • 1/2 laurierblad, 
  • 1 takje verse tijm, 
  • mespunt gedroogde salie, 
  • boter om in te vetten,
  • 60 g vet spek, 
  • 1 theel. paprikapoeder (mild), 
  • 1 ui, een beetje gedroogde tijm, 
  • zout, 
  • peper,
  • 2-3 laurierbladeren, 
  • 1 bos peterselie, 
  • de schil van 1/4 sinaasappel.
Andere recepten uit de categorie: Lunches