Linguine met rauwe ham en gerookte zalm

Voor 8 personen.
Bereiding.

Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout.

Verhit de boter in een pan en fruit de ui glazig. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de gefruite ui.


Blus af met de port, roer er de tomaat door en laat 15 minuten stoven. Roer tot de tomaat zacht is en breng op smaak met wat zout, paprikapoeder en peper.

Roer de in reepjes gesneden gerookte zalm door de saus. Roer de crème fraiche door de saus. Schep de saus door de uitgelekte pasta en serveer meteen.

Linguine met rauwe ham en gerookte zalmIngrediënten:

  • 500g pasta (linguine of tagliatelle)
  • 30g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125g rauwe ham
  • 1 likeurglas port
  • 500g tomaten, ontveld en het vruchtvlees zonder de zaadjes fijngehakt
  • zout
  • paprikapoeder
  • peper
  • 125g gerookte zalm
  • 150g crème fraiche
Andere recepten uit de categorie: Lunches