Luxe gehaktbrood

Voor 4-6 personen.

Bereiding.

Meng in een kom de chilisaus, mosterd, melk, blauwe kaas, beide soorten vlees, salie, broodkruimels en eieren. Schep het mengsel in een ingevet broodblik en druk het goed aan. Zet het gehaktbrood 1 1/4 uur in een op 190 °C voorverwarmde oven.


Verhit de margarine in een pan en bak hierin de ui en de Spaanse peper tot ze zacht zijn. Voeg een extra scheutje chilisaus en het water toe en laat het mengsel indikken.
Bestrijk het gehaktbrood met het uimengsel en bak het nog 15 minuten in de oven. Haal het brood uit het blik en serveer het warm of koud.

Luxe gehaktbroodIngrediënten:

  • 60 ml chilisaus, plus wat extra
  • 1/2 tl mosterd
  • 2,5 dl melk
  • 100 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 750 g gehakt
  • 125 g saucijsvlees (zonder vel)
  • 1/4 tl salie
  • 100 g verse broodkruimels van witbrood
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 el plantaardige margarine
  • 1ui, gesnipperd
  • 60 g groene Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 el water

Andere recepten uit de categorie: Gebakjes