Maïskolven op zn antilliaans

Avocado, Spaanse peper, limoen en rum zijn een perfecte combinatie om van een maïskolf een kleine Creoolse traktatie te maken.

Voor 2 personen.
Bereiding.

Bij gebrek aan verse maïs kunnen maïskolven uit de diepvries worden gebruikt. De kooktijd dient dan met een paar minuten te worden verlengd.


Als er verse maïs wordt gebruikt, dient die bij voor­keur in het blad te worden gaar gekookt.

Breng in een grote pan 3 liter water aan de kook. Dompel de maïskolven in het kokende water en laat ze met blad 15 minuten en zonder blad 10 minuten koken.

Maak intussen de Antilliaanse boter door het vruchtvlees van de avocado, de boter, de Spaanse peper, het limoensap, het zout en de rum door elkaar te mengen. Roer goed tot het een zalfachtig mengsel is. Bewaar de avocadoboter tot het moment van ser­veren in de koelkast.

Serveer de maïskolven met de Antilliaanse boter.
Maak een Antilliaanse boter door het vruchtvlees van de avocado, de boter, de Spaanse peper, het limoen­sap, het zout en de rum door elkaar te roeren.

Maïskolven op zn antilliaansIngrediënten:

  • 4 verse maïskolven
  • 1 avocado, het vruchtvlees uit de schil geschept
  • 2 eetl. boter
  • 1/4 theel. verkruimelde gedroogde Spaanse peper
  • 2 theel. limoensap
  • 1/2 theel. zout
  • 2 theel. rum (desgewenst)
Andere recepten uit de categorie: Lunches