Makreel met witte wijn

Een heerlijk gerecht door de veelheid van smaken. Het is uitstekend geschikt om koud te worden gegeten , bij voorbeeld met geroosterd volkorenbrood en gezouten boter.

Voor 4 personen.

Bereiding.

Maak de makrelen schoon en fileer ze (of laat dit de vismandoen).


Roer alle genoemde ingrediënten voor de mari­nade in een kom door elkaar.

Leg de makreelfilets naast elkaar in een platte schaal. Giet de marinade over de makreelfilets en laat 4 uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 270 °C.

Neem de makreelfilets uit de marinade.

Zet de marinade in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten inkoken.

Draai de oven uit maar laat er de schaal met de marinade in staan. Legde makreelfilets in de kokende marinade en laat ze in de uitgedraaide oven koud worden.

Makreel met witte wijnIngrediënten:

  • 8 makrelen
Voor de marinade:
  • 1/4l droge witte wijn
  • 2 eetl. olie
  • sap van 1 limoentje
  • 1 citroen, schoongeborsteld en in dunne schijfjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 1 steel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 2 tomaten, in dunne plakjes gesneden
  • 1 theel. fijngehakte verse tijm
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 mespuntjes kerrie
  • 2 mespuntjes gemberpoeder
  • 1 theel. peperkorrels
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. poedersuiker
Andere recepten uit de categorie: Lunches
Tags: