Medaillons 'brussel'

Geen licht voorgerecht, maar wel zeer geraffineerd van smaak.

Bereiding.
Boter in een pan verwarmen en de plakken selderij aan beide kanten goudbruin bakken. Op een verwarmde schaal leggen en warmhouden.


Plakjes lever eerst door losgeklopt ei en dan door de bloem wentelen en in dezelfde boter snel aan beide kanten bruin bakken. De lever moet van binnen roze blijven. Met peper en zout bestrooien en op de plakken selderij leggen. Met een toef peterselie garneren en meteen opdienen.

Medaillons 'brussel'Ingrediënten:

  • 60 g boter, 
  • 4 gekookte plakken knolselderij, 
  • 1 ei,
  • 40 g bloem, 
  • 4 plakjes kalfslever van 60-70 g per stuk,
  • zout, 
  • peper, 
  • het sap van 1/2 citroen, 
  • een takje peterselie.
Andere recepten uit de categorie: Lunches
Tags: