Mixed-grill

Ideaal voor de barbecue-party en een welkome afwisseling als avondmaaltijd.

Bereiding.
Als u eens een uitgebreide barbecue wilt organiseren, dan mag deze mixed-grill beslist niet ontbreken. Hieronder geven we enkele suggesties voor de ingrediënten, die u naar eigen inzicht aan de pennen kunt steken. Of u het vlees wel of niet in een marinade legt (dit kan allemaal een dag van tevoren gebeuren), het moet in ieder geval met een kwastje met olie ingesmeerd worden voor het onder de grill of op de barbecue gaat.


RUNDVLEES IN MARINADE
  • stukjes dunne lende of biefstuk.
Voor de marinade: 
  • gelijke delen rode wijn, 
  • olie en tomatenketchup, 
  • versgemalen peper, 
  • enkele druppels Worcestersaus, 
  • uitgeperste knoflook of wat zeer fijn gehakte ui.
Mixed-grillVARKENSVLEES IN MARINADE
  • stukjes varkenshaas of fricandeau, 
voor de marinade: 
  • sherry, 
  • zoete ketjap en enkele lepels water of bouillon, 
  • gembemat of gemberpoeder, 
  • versgemalen witte peper, 
  • mespunt kerriepoeder.
KIPPEBORST IN MARINADE
  • sherry niet te zure witte wijn en een mespunt suiker kerriepoeder, 
  • versgemalen witte peper in plaats van kerriepoeder kan ook paprikapoeder en tomatenketchup worden gebruikt
WILD IN MARINADE
  • gelijke delen rode wijn, 
  • wijnazijn en enkele lepels olie, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • gekneusde jeneverbessen en wat gedroogde tijm, 
  • gehakte ui of een teentje uitgeperste knoflook.
KIPPELEVERTjES IN SPEK
Kippelevertjes (gewassen en van zenen en vellen ontdaan), 
dunne plakjes ontbijtspek, 
fijngewreven gedroogde salie, 
witte peper,
Levertjes met salie en peper laten marineren en elk levertje in een plakje spek rollen.
Dezelfde methode kan ook toegepast worden met stukjes kalfslever.
Tussen het vlees door kunnen de volgende ingrediënten aan de pennen worden geregen: 
  • plakken komkommer (gewassen, maar niet geschild), 
  • kleine niet te rijpe tomaten, 
  • grote champignons, 
  • rode, 
  • gele en groene paprika (in stukken verdelen), 
  • uieringen of sjalotten, 
  • grote garnalen (gamba's of scampi’s), 
  • kleine schoongemaakte inktvissen, 
  • stukjes vet spek, 
  • stukken appel.
Bij mixed-grill worden altijd diverse sauzen geserveerd (zie hoofdstuk sauzen). Ook hoort er vers stokbrood bij. Als drank is een koel glas niet te zure rode wijn aan te bevelen, maar een koel glas bier smaakt ook uitstekend.

Andere recepten uit de categorie: Lunches