Mosselspitjes op vlaamse wijze

Een verrassende variatie op het thema ‘mosselen'.

Bereiding.
Spek in niet te dikke plakken en dan in stukjes snijden. Afwisselend met de mosselen aan pennen rijgen.

Gewassen en uitgelekte peterselie fijnhakken en met zout, peper en uitgeperste knoflook vermengen. Mosselspitjes door dit kruidige mengsel roeren en in de koelkast, afgedekt, 15 minuten laten intrekken.

Ei loskloppen, spitjes eerst door ei en dan door paneermeel wentelen.

Grill voorverwarmen en de spitjes aan alle kanten even bruin laten roosteren.

Meteen opdienen.

Tip: Geef er geroosterd brood of stokbrood bij met boter en mosterd.

Mosselspitjes op vlaamse wijzeIngrediënten:

  • 175 g ontbijtspek of rauwe ham,
  • 250 g versgekookte mosselen (uitgelekt en afgekoeld), 
  • een bosje peterselie, 
  • 1 knoflookteen, 
  • peper en zout, 
  • 1 ei, 
  • paneermeel.
Andere recepten uit de categorie: Lunches