Mozarella in carrozza

Door de hartige ingrediënten zijn deze kaasbroodjes een goede smaakmaker voor de rest van het diner.

Bereiding.
Boter in een steelpannetje laten smelten, maar niet bruin laten worden. Ansjovis, peterselie, kappertjes zo fijn moge­lijk hakken en samen met het citroensap door de warme boter roeren. Warmhouden en eventueel naar smaak wat versgemalen peper er overmalen.


Plakjes brood van de korsten ontdoen en steeds tussen twee plakjes een stuk kaas leggen. Stevig aandrukken.

Eieren in een schaal met wat zout loskloppen en de pakjes brood door het ei wentelen. Daarna door paneermeel halen en even in de koelkast laten drogen.

Boter in een koekepan verwarmen en het brood snel aan beide kanten bruinbakken. Opdienen op verwarmde bord­jes, met een lepel van de kappertjes-ansjovissaus er overge­goten.

Mozarella in carrozzaIngrediënten:

Voor de ansjovissaus:
  • 50 g boter, 
  • 2 ansjovisfilets (blik), 
  • 1 eetl. kappertjes, 
  • enkele takjes peterselie, 
  • het sap van 1/2 citroen.
Voor de broodjes:
  • 16 niet te dikke plakjes stokbrood, 
  • 8 plakjes mozarella,
  • 3 eieren, 
  • zout, 
  • paneermeel, 
  • 50 g boter om te bakken.
Andere recepten uit de categorie: Lunches