Omelet

Voor 2 personen.

Bereiding.

Breek de eieren in een kom en klop ze met een vork (niet met een garde). Voeg water, zout en peper toe.


Verwarm de omeletpan op een middelhoog vuur en voeg de margarine toe. Schenk zodra de margarine schuimt het eimengsel direct in de pan. Laat het 10-15 seconden staan en roer het ei dan langzaam met de achterkant van een vork. Roer een of twee keer om het ei over de pan te verdelen en laat het dan 5 seconden stollen.
OmeletTil de rand van de omelet op, zodat rauw ei naar de rand van de pan kan lopen. Houd de pan van u af en vouw de omelet dubbel. Laat hem dan voorzichtig op een warm bord glijden. Als u de omelet wilt vullen, schept u de vulling erop voor u hem dubbelvouwt.

Mogelijke vullingen:

  • 2 el geraspte kaas
  • plakjes champignons, in plantaardige margarine gebakken
  • fijngesneden koude kip, op smaak gebracht met zout, peper, bieslook en een beetje room
  • fijngesneden ham
  • kruiden: voeg voor u het mengsel in de pan schenkt een flinke eetlepel fijngesneden bieslook, peterselie, tijm of marjolein toe
  • vis: u kunt elk soort koude gekookte en fijngesneden vis gebruiken. Voeg zout, peper en citroensap of room toe

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 1/2 el koud water
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el plantaardige margarine

Tip:
een goede omelet verdient een goede pan. Gebruik deze pan alleen voor omeletten. Was de pan niet af, maar veeg hem schoon met een vochtig doekje of een stukje keukenpapier met wat zout. Er bestaan veel verschillende soorten omeletten en er zijn allerlei vullingen mogelijk.

Andere recepten uit de categorie: Lunches