Ossestaartsoep op duitse wijze

Ochsenschwanzsuppe.

Bereiding.
Aardappelen schillen en in water met wat zout gaarkoken, afgieten en droogstomen.

Ossestaart in stukken van 4-5 cm verdelen (laat de slager dit even voor u doen) en de ui pellen en in stukken snijden. Boter of reuzel in een braadpan verhitten, stukken ossestaart er indoen en op hoog vuur aan alle kanten even bruin bakken. Ui toevoegen en even meebakken tot het lichtge­kleurd is en dan de bloem er overstrooien. Goed omschep­pen.

Hete bouillon toevoegen, aan de kook brengen en minstens 2 uur op laag vuur laten trekken. Ossestaart uit de soep nemen en het vlees van de beentjes halen. Laurierblad wegdoen.

Aardappelen in kleine stukjes snijden, mixed-pickles hakken en samen met het vlees in de soep terugdoen. Nogmaals aan de kook brengen en 5-10 minuten op laag vuur laten binden. Op smaak maken met zout, versgemalen peper en wat paprikapoeder.


Tip: In plaats van gekookte aardappelen kan de soep ook gebonden worden met bruine bonen. 1 pot bruine bonen, zonder nat, zeven en de puree aan de soep toevoegen. Verder verwerken zoals in het recept staat aangegeven.

Ossestaartsoep op duitse wijzeIngrediënten:

  • 500 g aardappelen, 
  • zout,
  • 1 hele ossestaart (ongeveer 1 1/2 kg), 
  • 1 flinke ui,
  • 50 g boter of reuzel, 
  • zout, 
  • 1 flinke eetl. bloem,
  • 1l hete vleesbouillon zonder vet (evt. blokje),
  • 1 laurierblad, 
  • 1/2 potje mixed-pickles, 
  • versgemalen zwarte peper, 
  • paprikapoeder (mild).
Andere recepten uit de categorie: Soepen