Osso bucco van kalkoen

Ook in dit schitterende Italiaanse recept moet het kalf zijn plaats aan de kalkoen afstaan.

Voor 4 personen.
Bereiding.

Braad de kalkoenschenkels circa 5 minuten in een braadpan in de hete olie op hoog vuur aan.


Voeg het tomatensap, de sjalot, de knoflook en de dragon toe.

Roer het maïszetmeel aan met het sinaasappelsap en het citroensap, de cayennepeper en het zout.

Giet het mengsel bij de schenkels in de pan en roer

Laat met het deksel op de pan 20 minuten op laag vuur stoven, neem daarna het deksel van de pan en draai het vuur nog 5 minuten iets hoger. Geef er beet­gaar gekookte broccoli bij.

Osso bucco van kalkoenIngrediënten:

  • 4 stukken kalkoenschenkel van circa 250g per stuk*
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1,5 dl tomatensap
  • 2 eetl. gesnipperde sjalot
  • 2 theel. gesnipperde knoflook
  • 2 theel. fijngehakte dragon
  • 1 theel. maïszetmeel
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen
  • 4 mespuntjes cayennepeper
  • 1/2 theel. zout
  • 600g broccoli, beetgaar gekookt, als groenten

* Kalkoenschenkels worden uit de bout gesneden en bevatten een dik bot. Vandaar dat ze circa 250gper persoon moeten wegen.

Andere recepten uit de categorie: Lunches