Pastasalade met ei en spek

Voor 4-6 personen.
Voorbereidingstijd: 20 minuten.
Kooktijd: 20 minuten.

Bereiding.

Kook de pasta met een beetje olie en zout in ruim kokend water al dente. Giet de pasta af en laat hem afkoelen.


Bak het spek 4 min. in een verhitte braadpan knapperig. Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Verhit 1 el olie in de pan en bak de eieren ongeveer 2 min. Draai ze om en bak ze nog 30 sec.
Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd ze in dunne repen.

Dressing: meng zure room, slagroom, azijn, peterselie, en peper en zout naar smaak. Meng in een grote kom de pasta, het spek, de eireepjes en de dressing. Strooi de lente-uitjes erover.

Pastasalade met ei en spekIngrediƫnten:

  • 350 g fettuccine
  • olie om te bakken
  • 250 g spek, in dunne reepjes
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
Dressing:
  • 1/4 kop (60 g) zure room
  • 1 el slagroom
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 2 el peterselie, fijngehak
Andere recepten uit de categorie: Salade