Peren met chocoladesaus

Voor een extra feestelijk accent kunnen de peren worden gepocheerd in champagne.

Voor 4 personen.
Bereiding.

Schil de peren zo dat het steeltje blijft zitten.


Zet de peren in een passende pan, giet er zoveel water bij dat ze net onder staan en voeg de suiker toe. Breng het water tegen de kook aan en laat de peren op laag vuur pocheren tot ze gaar zijn.

Smelt de chocolade met de melk op laag vuur au bain-marie.

Klop er van het vuur af de slagroom door.

Laat de peren uitlekken en verdeel ze over de dessertbordjes.

Schep er de warme chocoladesaus over.

Bestrooi de saus met de grofgehakte hazelnoten en serveer meteen.

Peren met chocoladesausIngrediƫnten:

  • 4 peren
  • water
  • 150g suiker
  • 150g bittere chocolade
  • 2 eetl. melk
  • 0,5 dl slagroom
  • 50g hazelnoten
Andere recepten uit de categorie: Desserts