Pittige worst met ei

Voor 4-6 personen.

Bereiding.

Verhit de olie op hoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de plakjes worst, het knoflook en desgewenst het karwijzaad toe en roerbak de plakjes worst tot ze lichtbruin zijn.


Voeg de tomaten, het water en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en bak ze op hoog vuur mee tot het meeste vocht is verdampt. Voeg de paprika toe en bak die 10 minuten mee met het deksel half op de pan.
Pittige worst met eiBreek de eieren in een kom en voeg ze onder constant roeren toe aan het worstmengsel. Laat de eieren op een laag vuur stollen terwijl u ze met de achterkant van een vork steeds losroert, tot het roerei zacht maar stevig is. Dien het gerecht direct op.


Ingrediƫnten:

  • 1 el olijfolie
  • 500 g pittige worst, zoals chorizo of peperoni, in plakjes van 1 cm dik
  • 1 tl knoflook, geperst
  • 1/4 tl karwijzaad (naar keuze)
  • 3 middelgrote stevige, rijpe tomaten, ontveld, in kwarten gesneden
  • 6 el koud water
  • 2 middelgrote groene paprika's, zonder zaadlijsten, in reepjes van 1 cm breed versgemalen zwarte peper
  • 6 eieren

Andere recepten uit de categorie: Lunches