Poitrine de mouton a la tartare

Lamsborst voor 6 personen.
Bereiding.

Groenten en kruiden schoonmaken. Groente in stukjes snijden en de kruiden alleen droogdeppen.


Water met zout aan de kook brengen, vlees, groenten en kruiden toevoegen en op laag vuur gedurende 70-75 minu­ten laten trekken. Vlees uit de bouillon nemen, 10 minuten laten afkoelen en dan (indien nodig) van het been snijden. In brede langwerpige plakken verdelen en met een stukje keukenpapier een beetje droogdeppen. Plakken rijkelijk met mosterd bestrijken en door paneermeel wentelen.

Oven voorverwarmen op 220°C of gasstand 5. Rooster van de oven een heel klein beetje invetten en de plakken vlees er netjes naast elkaar opleggen. Zet de braadslee onderin de oven om het vet op te vangen.

Smelt de boter en bedruppel het vlees met de helft, schuif het rooster in de oven en bak 20 minuten. Tijdens het bakken regelmatig keren en met boter bedruipen.

In de tussentijd de saus bereiden. Eierdooier in een schaal fijnmaken en met mosterd en mayonaise tot een gladde saus roeren. Kruiden wassen, droogdeppen en fijnhakken. Door de saus mengen en op smaak maken met zout, peper, suiker en citroensap.

Tuinkers of waterkers wassen, laten uitlekken en knippen. Vlees op een verwarmde schaal leggen, garneren met de kruiden en de saus in een aparte kom opdienen.

Smaakt uitstekend bij jonge sperziebonen of snijbonen, aardappelkroketten en een goed glas rode wijn.

Poitrine de mouton a la tartareIngrediënten:

  • 1 flinke ui, 
  • 1 wortel, 
  • peterselie, 
  • 1 theel. gedroogde dille,
  • V2 bos bieslook, 
  • 1500g lams borst (met been gewogen),
  • 1 l water, 
  • zout, 
  • 2 flinke eetl. pittige mosterd (Dijon),
  • 4-6 eetl. paneermeel, 
  • 50 g boter.
Voor de saus:
  • 1 hardgekookte eierdooier, 
  • 1 theel. scherpe mosterd,
  • 100 g mayonaise, 
  • bieslook, 
  • enkele takjes kervel, 
  • dragon en peterselie, 
  • zout, 
  • witte peper, 
  • mespunt suiker, 
  • 2 theel. citroensap.
Voor de garnering:
  • 1 doosje tuinkers of waterkers.
Andere recepten uit de categorie: Lunches