Ragout van schelpdieren

Voor 6 personen.
Bereiding.

Haal alle schelpdieren rauw uit de schelpen.

Vang het uitlopende vocht op. Zeef het vocht door een doekje.


Roer het maïszetmeel aan met het citroensap.

Verhit de boter in een pan.

Laat de schelpdieren 2 minuten bakken in de hete boter.

Roer er 2 wijnglazen van het gezeefde gemengde vocht, het met het citroensap aangeroerde maïszet­meel, de tomatenpuree, de zilveruitjes, het zout, de peper en het paprikapoeder door.

Laat nog circa 3 minuten op hoog vuur koken.

Strooi er vlak voor het serveren de bieslook over.

Deze ragout is uitstekend geschikt om in halve Ja­kobsschelpen te worden geserveerd.

Ragout van schelpdierenIngrediënten:

  • 250g mosselen, zonder schelp
  • 250g Jakobsschelpdieren, zonder schelp
  • 250g tapijtschelpen, zonder schelp
  • 250g oesters, zonder schelp
  • 1 theel. maïszetmeel
  • 3 eetl. citroensap
  • 80g boter
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 150g zilveruitjes uit een potje
  • 4 mespuntjes zout
  • 4 mespuntjes peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook
Andere recepten uit de categorie: Lunches