Ravioli

Voor 4 personen.

Bereiding.

Klop het ei met het water los in een kom.

Kneed er de bloem door tot het een samenhangend deeg is. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten.


Meng het gehakt, de sojasaus, de suiker, het zout en het gemberpoeder door elkaar en zet het aange­maakte gehakt 10 minuten in de koelkast.

Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne lap van 1,5 mm dik. Verdeel de deeg­lap in vierkantjes van 5 x 5 cm.

Druk het vocht uit de ontdooide spinazie en meng de fijngehakte spinazie door het gehakt.

Verdeel de vulling over de deegplakjes en druk de tegenoverliggende hoeken van het deeg op elkaar.

Bak de gevulde deegplakjes in circa 5 minuten goudbruin in de hete olie.

RavioliIngrediënten:

Voor het deeg:
  • 1 ei
  • 6 eetl. koud water
  • 225g bloem
Voor de vulling:
  • 250g varkensgehakt
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 200g spinazie (diepvries)
  • olie om te frituren
Andere recepten uit de categorie: Lunches