Rode perziken

Voor 4-6 personen.

Bereiding.

Breng het water en de suiker aan de kook op een hoog vuur in een vrij grote pan en roer tot de suiker is opgelost. Laat het water 3 minuten op hoog vuur koken en draai het vuur dan zo laag mogelijk.


Voeg de perziken en de vanille toe en kook de perziken 10-20 minuten, tot ze net gaar zijn. Let op: kook ze niet te lang. Laat de perziken in de siroop afkoelen. Verwarm voor de saus de frambozen in een pan met dikke bodem tot ze zacht zijn en druk ze daarna door een fijne zeef met een houten lepel. Roer de poedersuiker, het citroensap en de kirsch erdoor. Dek de schaal af en zet hem koud weg.

Rode perzikenKlop voor de vanilleroom de slagroom tot hij dikker wordt. Voeg de basterdsuiker en de vanille-essence toe. Klop de slagroom stijf.

Leg de koude perziken op borden. Gebruik hier een schuimspaan voor, zodat u geen siroop mee opschept. Schenk de saus over de perziken, schep de vanilleroom erop en garneer de perziken met de achtergehouden frambozen.

Ingrediënten:

  • 1,8 liter water
  • 500 g suiker
  • 8 grote, stevige, rijpe perziken,
  • geschild, gehalveerd en zonder pit
  • vanillestokje (10 cm)
Voor de saus:
  • 500 g verse frambozen (houd er een paar achter ter garnering)
  • 125 g poedersuiker
  • sap van 1/2 citroen

Voor de vanilleroom:

  • 1,5 dl slagroom
  • 5 tl witte basterdsuiker
  • 2-3 druppels vanille-essence


Andere recepten uit de categorie: Desserts