Roergebakken rundvlees

Echt Chinees, lekker pittig en snel klaar.

Bereiding.
In China wordt anders gekookt dan bij ons, en de meeste gerechten zijn in een mum van tijd klaar, maar daar staat tegenover dat de voorbereidingen wat meer tijd kosten. Vlees wordt meestal meteen in ‘hapklare’ stukjes verwerkt, maar dat is geen wonder, anders zou men het nooit met stokjes kunnen eten.


Vlees in flinterdunne plakjes snijden.

Marinade roeren van sherry, ketjap, maïzena, zout, suiker of gembernat en veel peper.

Vlees door de marinade roeren, afdekken en in de koelkast minstens 1 uur laten trekken.

Marinade van het vlees gieten, even goed laten uitlekken en in een zware braadpan of wok de olie goed heet laten worden. Vlees in de olie doen, onder voortdurend omscheppen bakken tot het niet meer roze is, marinade toevoegen, nog even omscheppen en meteen in een voorverwarmde schaal overdoen.

Het hele bakproces mag niet meer dan hoogstens 5 minuten duren, anders wordt het vlees taai.

Smaakt heerlijk bij gekruide rijst. Zet de fles ketjap op tafel zodat iedereen naar believen kan nemen.

Roergebakken rundvleesIngrediënten:

  • 600 g mals rundvlees (lende of biefstuk).
Voor de marinade:
  • 4 eetl. sherry, 
  • 4 eetl. ketjap, 
  • 1 1/2 eetl. maïzena, 
  • zout, 
  • mespunt suiker of 1 theel. gembemat, 
  • witte peper,
  • 4 eetl. olie.
Andere recepten uit de categorie: Lunches