Runderlende met pepersaus

Bestemd voor 6 personen.
Bereiding.

Spek in flinterdunne reepjes snijden en in een koekepan, samen met de olie licht aanbakken. Mosterd, wijnazijn, tabasco, versgemalen peper, zout, gehakte uien en gehakte paprika toevoegen en even laten pruttelen. Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.


Vlees op regelmatige afstand met een dike pen inprikken, in een schaal leggen en het kruidenmengsel over het vlees gieten. Schaal afdekken en de saus in 3-4 uur in laten trekken. Het vlees moet enkele malen omgedraaid worden.

Vlees uit de kruidensaus nemen, tomatenpuree door de rest van de marinade mengen. Een vuurvaste schaal met de olie invetten, vlees er inleggen en met de saus begieten.

Oven voorverwarmen op 160°C of gasstand 2. Schaal in het midden van de oven schuiven en 60 minuten bakken.

Uit de oven nemen en in de vuurvaste schaal opdienen. Geef er gekookte aardappelen of witte rijst bij en een glas niet te lichte rode wijn.

Voor de lunch kan eventueel vers stokbrood, boter en een frisse salade met paprika geserveerd worden.

Runderlende met pepersausIngrediënten:

Voor het kruidenmengsel:
  • 50 g ontbijtspek, 
  • 3 eetl. olie, 
  • 1 theel. scherpe mosterd,
  • 3 eetl. wijnazijn, 
  • enkele druppels tabasco,
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 
  • zout, 
  • 2 uien,
  • 1 grote groene paprtka,
  • 1 stuk runderlende van 900-1000 g (niet platgeslagen), 
  • 150 g tomatenpuree, 
  • 1 eetlepel olie.
Andere recepten uit de categorie: Lunches